“Sin emoción no hay proyecto.”
Eduard Punset
“Es muy probable que las mejores decisiones no sean fruto de una reflexión del cerebro sino del resultado de una emoción.”
Eduard Punset
“Sin emoción no hay proyecto.”
Eduard Punset
“Es muy probable que las mejores decisiones no sean fruto de una reflexión del cerebro sino del resultado de una emoción.”
Eduard Punset
En el següent enllaç podem veure l' entrevista d’Eduard Punset a Richard Davidson, neuropsicòleg de la Universitat de Wisconsin-Madison, on es pot escoltar les propostes per millorar l’educació. Quan les emocions negatives perduren en la ment més temps del necessari, interfereixen en l’aprenentatge. Per tant, és necessari promoure l’hàbit de controlar les emocions per tal que els nois i les noies aprenguin millor.Aquesta és una de les raons per apostar per l’educació emocional.
La ment és mal·leable i la plasticitat cerebral és un fet acceptat i demostrat per la neurobiologia, per aquesta raó qualsevol canvi en la conducta afectarà al nostre cervell modificant la seva funció i per últim la seva estructura.
En aquest enllaç trobarem material per tractar el tema de les drogues, la sexualitat i els trastorns alimentaris. Es pot utilitzar en una sessió de tutoria de 4rt d’ESO, ja que en aquesta edat es quan poden començar a trobar-se directament o indirectament afectats per algun d’aquests temes.
Concretament es tracta de diverses històries fictícies en les quals l’alumne haurà de posar-se en la pell del protagonista i en cada situació conflictiva triar entre diverses opcions. Segons les seves eleccions el desenllaç de la història serà diferent. D’aquesta manera es mostren de manera gràfica i amb imatges que els impactin les conseqüències de les seves eleccions. Es pretén que es facin conscients de que els seus actes tenen conseqüències. No se’ls ha de transmetre que no s’ho poden passar bé o experimentar, sinó que cal fer-ho de la manera adequada i essent conscients dels riscos que comporten certes accions.
Després d’una introducció per part del professor i de que els alumnes estessin una estona immergits en el programa, seria necessària una activitat complementària per assegurar-se que han après alguna cosa. Per exemple, es podria fer una reflexió per grups i posar-la en comú posteriorment.